Raffaello guličky z kokosu

Chutné, rýchle, nepečené a šťavnaté - presne také sú domáce raffaello guličky, ktoré patria medzi populárne druhy raw sladkostí. Väčšina ľudí pozná raffaello v tvare klasických guličiek. My sme ale popustili uzdu fantázii a skúsili na to ísť trochu inak. Vyskúšate to tiež?

Lahodné raffaello ľahko a rýchlo

Ak milujete kokos, tak toto je recept pre vás! Domáce raffaello je proste klasika, čo sa týka nepečených raw koláčov. Vďaka jemnej kokosovej vôni a snehovo bielemu kabátiku z kokosu krásne vyniknú na vianočnom stole medzi ostatnými koláčmi.

A je len na vás, či sa rozhodnete vytvoriť tvar klasických raffaello guličiek a obaliť ich v kokose alebo to skúsite inak, tak ako sme to urobili my. Nižšie uvedené suroviny vám vystačia na krásnych 20 kúskov.

Tip: Ak radi experimentujete, môžete do cesta na raffaello pridať trochu domáceho kokosového masla. Recept nájdete na našom blogu.

11_2022 Rafaelo z kokosu

Ingrediencie na 20 kusov

Na polevu:

Postup

  1. Vo výkonnom mixéri alebo mlynčeku rozmixujte strúhaný kokos najemno tak, aby začal púšťať tuk a zmenil sa na pastu. Tento proces môže trvať aj niekoľko minút, takže v prípade potreby mixér občas zastavte, nech si trochu odpočinie. Tým zamedzíte prípadnému prehriatiu prístroja. Medzitým zotrite kokos zo stien.
  2. K rozmixovanému kokosu pridajte rozpustený kokosový olej, teplé kokosové mlieko so želatínou (sušené kokosové mlieko rozmiešané v množstve vody podľa návodu na želatínu) a sladidlo. My sme potom ako sladidlo použili kokosový sirup. Nechajte chvíľu mixovať, aby sa ingrediencie spojili. Potom nechajte cesto vychladnúť v chladničke, ideálne by malo odpočívať aspoň pol hodinu.
  3. Vyberte cesto z chladničky a tvarujte z neho najprv guličky. Tie potom ľahko roztlačte medzi dlaňami, aby vznikli silnejšie placky.
  4. Na záver prichádza zdobenie. K tomu môžete použiť polevu z rozpustenej čokolády s kokosovým olejom. Zdobenie je čisto na vašej fantázii - môžete raffaello poliať celé alebo len pokvapkať. Na záver môžete ešte dozdobiť napríklad zbytkom strúhaného kokosu. Každý kúsok môže byť unikátny.

Robievate tiež na Vianoce raffaello? Alebo skúšate aj iné druhy nepečených koláčikov? Bude veľmi radi, ak sa svojimi výtvormi pochválite - môžete tak spraviť napríklad na našom Facebooku alebo Instagrame. Ak potrebujete poradiť s výberom ingrediencií, radi vám poradíme na produkty@day-spa.cz.