Ájurvéda - veda o živote, Strana 5

Hummus - vynikajúce jedlo mnohých chutí

Hummus je bohatá krémová pasta plná piatej chuti, nazývanej umami. Vyrába sa z cíceru, sezamovej pas...

Poznaj svoju dóšu, 3. diel – Kapha

Náš seriál o dóšach, kde sme si postupne predstavili Vatu a Pittu završuje predstavenie tej tretej, ...

Poznaj svoju dóšu, 2. diel – Pitta

V minulom článku sme si povedali, čo sú ajurvédskom učení tzv. dóše, aké elementy ich tvoria a popís...

Poznaj svoju dóšu, 1. diel – Váta

V našom seriáli sa postupne zoznámime s tromi dóšami a povieme si niečo o ich špecifických vlastnost...

Bojujte proti ekzému - pomôže vám čistenie zvonku aj zvnútra

Mnohí z nás bojujú s nepríjemnými kožnými ochoreniami a tradičnú konzervatívnu liečbu je často dobré...

Únava, smútok a nesústredenosť – ako sa naštartovať v temných dňoch?

„Počasie akurát tak na spanie,“ hovoríte si, keď sa snažíte urobiť niečo do práce a asi tak desiatyk...

5 dôvodov, prečo je dobré používať ghí

Na úvod treba povedať, že prepustené maslo, ako sa ghí často nazýva, nie je to isté ako roztopiť tro...

Masala Chai - voňavý a hrejivý spoločník pre sychravé večery

Nie každý má momentálne možnosť sa počas sychravých jesenných večerov k niekomu pritúliť, rovnako do...

Ako si užiť jeseň v harmónii - 2. diel: Vhodné jedlá v období Váty

Ako sme si povedali už v prvej časti, blíži sa rovnodennosť a s ňou aj chladnejšie dni, preto je dob...

Ako si užiť jeseň v harmónii - 1. diel: Čas vzdušnej Váty

Leto vrcholí a s ním aj úroda, pomaly sa blíži rovnodennosť a my sa pripravujeme na chladnejšie dni....