Horčica žltá celá, 100 g, Swagat
Kód: A1848Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vôňa a chuť horčice
Horčičné semená pochádzajú z rôznych oblastí južnej Európy a západnej Ázie, pričom u nás sú známe tri hlavné druhy - biela (žltá), hnedá a čierna. Jednoducho povedané, čím svetlejšie semeno, tým jemnejšia a miernejšia chuť - žltá horčica je teda najjemnejšia z horčíc. Celé semená však vo všeobecnosti nemajú výraznú vôňu a ich štipľavá aróma a výrazná chuť sa prejaví až po rozdrvení alebo pomletí a zmiešaní s vodou, čím sa aktivujú enzýmy.
Použitie horčičného semena
- Okrem prípravy horčice ako omáčky je horčica vhodná do polievok, dusených pokrmov a na prípravu marinád a čatní.
- Používa sa na konzervovanie zeleniny (kapusta, červená repa, uhorky) a húb.
- Je výborná na ryby, keď sa spočiatku zohreje v horúcom oleji.
- Po zomletí sa zvyčajne pridáva do zmesí korenia, ako sú kari alebo indické masaly.
Horčica v ájurvéde
Horčica je štipľavá, horúca a zahrievacia, takže zvyšuje Pittu a upokojuje Vátu a Kaphu, preto by ju ľudia s pittovou konštitúciou mali používať striedmo. V ájurvéde je však pre svoje účinky najobľúbenejšia tmavá horčica. Obe však majú schopnosť pomáhať pri trávení v kombinácii s inými koreninami (koriander, zázvor).
Zloženie: horčica biela - semeno (Sinapis alba)
Skladovanie: Uchovávajte v chlade a suchu. Po otvorení odporúčame skladovať v uzavretej nádobe pre zachovanie chuti a čerstvosti produktu.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 354 kcal |
Tuky | 28,76 g |
Sacharidy | 34,94 g |
– z toho cukry | 0,10 g |
Bielkoviny | 24,94 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Jednodruhové korenie |
---|---|
Pôvod: | indické korenie, ájurvédske korenie, orientálne, ázijské |
Typ: | bezlepkové, bez soli, aromatické, exotické, ostré |
Hmotnosť: | 100 g |
Krajina pôvodu: | India |
Distribúcia: | DAY Spa Shop s.r.o., Cejl 107, 602 00 Brno |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.