Fenikel celý
Fenikel celý je aromatické korenie, ktoré sa hojne používa najmä v talianskej a gréckej kuchyni. Okrem toho, že nádherne vonia, má aj množstvo blahodarných účinkov, na ktoré nedajú dopustiť (nielen) ženy po celom svete.
Fenikel prevoňal i celú túto kategóriu a vybrať si môžete napríklad ten od značky Swagat. Používate pri varení prevažne bio korenie? Potom pre vás máme fenikel korenie v uzatvárateľnom obale od našej brnenskej značky Healing Nature, ktorý pochádza z ekologického poľnohospodárstva v Indii, čo znamená, že autentická chuť a vôňa sú zaručené!
#ShowMore#
Fenikel celý - korenie, ktoré by vám doma rozhodne nemalo chýbať
Fenikel sa dá v kuchyni použiť rovnako, ako ktorékoľvek iné korenie a ochucovadlá. Je ideálny na marinovanie mäsa, do omáčok, polievok alebo pečiva. Fenikel celý si dlhšie uchová svoju sviežosť a arómu v porovnaní s mletým feniklom. A ak chcete docieliť maximálnu vôňu a chuť fenikla, pred jeho samotným mletím ho zľahka opečte na masle ghee.
Fenikel sa tiež veľmi často pridáva do rôznych čajových zmesí, ale môže sa piť aj samostatne. Fenikel čaj obohacuje o estrogén, ktorý pomáha zmierniť nepríjemné príznaky menopauzy. Možno ho užívať aj pred menštruáciou alebo počas nej, pretože pomáha zmierňovať menštruačné kŕče a celkovú nevoľnosť. Fenikel korenie sa však asi najčastejšie používa v súvislosti s trávením a plynatosťou. Podporuje chuť do jedla a často sa odporúča pri detských kolikách a na podporu laktácie. Okrem toho pomáha posilňovať imunitný systém, pozitívne pôsobí na dýchacie cesty a obsahuje vysoké množstvo antioxidantov.