Aromatické korenie
Premeňte svoju kuchyňu na voňavé kráľovstvo a dodajte svojim pokrmom tú správnu vôňu! Aromatické korenie, ako je škorica, kardamóm, fenikel, rasca alebo senovka grécka, obsahuje prírodné esenciálne oleje, ktoré stoja za ich omamnou vôňou. A keď sa rôzne druhy korenia spoja dohromady, vzniknú vynikajúce zmesi, ktoré vám umožnia pripraviť chutnú kari omáčku alebo tandoori kura.
Túžite vyskúšať skutočne kvalitné aromatické korenie, ktoré má autentickú chuť a vôňu? V tejto kategórii nájdete napríklad BIO korenie našej značky Healing Nature. Za jeho kvalitu ručíme a nechávame ho dovážať až z ďalekej Indie a Srí Lanky. Balíme ho do zipsových vreciek, vďaka ktorým si aromatické korenie zachová svoju vôňu a čerstvosť oveľa dlhšie. Siahnuť môžete aj po značkách TRS alebo Swagat.
Aromatické korenie doladí každé jedlo k dokonalosti
Štipka aromatického korenia posunie vaše jedlá na úplne novú úroveň! Jednak zvýrazní chuť jednotlivých ingrediencií a zároveň im dodá príjemnú vôňu. To však nie je všetko. Niektoré druhy korenia sú zároveň plné antioxidantov, vitamínov a minerálov. Už od nepamäti sa preto aromatické korenie používa nielen na ochutenie jedál, ale aj pre svoje pozitívne účinky na zdravie. Svoje o tom vie aj ajurvéda. Napríklad taká rímska rasca, čierne korenie alebo senovka grécka sú vynikajúce na podporu trávenia a dokážu premeniť ťažko stráviteľné jedlá na ľahké pokrmy.
Aromatické korenie, ako je napríklad cejlónska škorica alebo fenikel, sa výborne hodí do rôznych dezertov, koláčov, buchiet a sušienok. Okrem toho aromatické korenie dokáže aktivovať spomienky a často pôsobí ako štartér dobrej nálady.
Tip: Aromatické korenie sa často pridáva aj do kávy alebo čaju. Taký koriandrový čaj vonia po citrusoch a ak máte radšej škoricu, pripravte si hrejivý škoricový čaj.
Využite aromatické korenie naplno!
Aromatické korenie zohráva dôležitú úlohu v indickej kuchyni, ktorá je plná farieb, chutí a vôní. Indovia však pri varení používajú malý trik, ktorý často premení výsledný pokrm na fantastickú pochúťku, vyskúšajte ho aj vy! Kúzlo spočíva v pražení - aromatické korenie sa pred pridaním do samotného pokrmu zľahka opraží na suchej panvici. Veľmi často sa na praženie používa aj prepustené maslo, ktoré tiež dodáva koreniu jemnú orechovo-maslovú príchuť.