Čierne horčičné semienko
Čierne horčičné semienko sa veľmi často používa v indickej kuchyni a to vďaka svojej silnej aróme. Určite však neurobíte chybu, ak ho pridáte do nakladanej zeleniny, omáčok alebo marinád. Môžete z nej pripraviť aj rôzne zmesi korenia, napríklad kari.
V tejto kategórii môžete vyskúšať napríklad čiernu horčicu od značky Swagat. Ak však dávate prednosť bio koreniu, potom vyskúšajte čierne horčičné semienko od našej brnenskej značky Healing Nature. Nenájdete v nej žiadne umelé arómy ani iné chemické látky, ktoré by zbytočne zaťažovali organizmus. Navyše naše čierne horčičné semienko dovážame priamo z Indie a balíme ho do uzatvárateľných vreciek, takže si dlhšie zachováva svoju chuť a vôňu.
#ShowMore#
Horčica - čierna perla Stredomoria
Horčica čierna pochádza zo Stredomoria a rastie aj v niektorých častiach Ázie. Existujú však celkovo tri druhy horčice - čierna, žltá a biela. Aký je medzi nimi rozdiel? Plody každej z nich majú inú intenzitu arómy a líšia sa od seba aj chuťou. Vo všeobecnosti platí, že čím sú semená svetlejšie, tým majú jemnejšiu chuť. Čierne horčičné semienko je v porovnaní s nimi menšie, pikantnejšie a má veľmi intenzívnu vôňu. Čierne horčičné semienko je ideálne na nakladanie zeleniny, uhoriek, ale aj klobás alebo kapusty a môžete ním tiež ochutiť huby, mäso alebo ryby. Ak ho zomeliete, môžete ho použiť aj na doladenie omáčok, polievok alebo chutney (čatní). Čierne horčičné semienko má v kuchyni oveľa širšie využitie. Málokto vie, že sa výborne hodí na klíčenie. Klíčky sú plné vitamínov a minerálov a môžete ich použiť na ozdobenie chleba s nátierkou.
Okrem toho patrí čierne horčičné semienko medzi ajurvédske korenie, ktoré prispievajú k lepšiemu tráveniu a majú aj zahrievacie vlastnosti. Podľa ajurvédskej medicíny dokonca pomáha zvyšovať metabolizmus, vďaka čomu sa skvelo hodí na podporu chudnutia.