Sladké korenie
Sladké korenie dodáva chuť a omamnú vôňu širokej škále dezertov, ako sú koláče, torty, krémy a zmrzliny. Dokáže sladkým pokrmom dodať príjemnú nasladlú chuť, čo vám zase umožní znížiť množstvo cukru.
V tejto kategórii máme najpoužívanejšie sladké koreniny, ktoré by vo vašej kuchyni rozhodne nemali chýbať. Nájdete tu napríklad cejlónsku škoricu, aníz, kardamóm, zázvor, ale aj kari korenie, ktoré sa okrem pečenia výborne hodí aj na prípravu rôznych omáčok. Siahnuť môžete napríklad po sladkom korení od našej privátnej značky Healing Nature, ktoré sa pýši BIO kvalitou, nulovým obsahom chemikálií a autentickou chuťou a vôňou. Navyše si ho nechávame dovážať priamo z Indie a následne ho balíme do uzatvárateľných vreciek, takže si dlhšie zachováva svoju arómu a čerstvosť.
#ShowMore#
Sladké korenie do dezertov aj slaných pokrmov
Ruku na srdce - viete si predstaviť štrúdľu bez škorice? My určite nie! Okrem toho, že je skvelá v krémoch alebo škoricových slimákoch, bežne sa používa aj na dochutenie omáčok, napríklad paradajkovej omáčky. Škorica sa dobre kombinuje aj s kardamónom, ktorý môžete pridať do závinu a iného pečiva. Medzi sladké koreniny nepochybne patrí aj aníz, ktorý má svoje miesto napríklad v pernikovom korení. Zázvor dodáva dezertom výnimočnú štipľavú chuť a sviežu citrusovú vôňu a kari alebo kurkumu môžete bez problémov pridať do sladkých omáčok.
Tip: Sladké korenie, ako je škorica a kardamóm, sa môže použiť aj ako ochucovadlo do kávy alebo čaju.
Prečo pridávať sladké korenie (nielen) do dezertov
Okrem toho, že sladké korenie dodáva jedlám typickú vôňu, podtrhne chuť i ostatných pridaných zložiek. A čo je najlepšie? Osladí dezerty a iné jedlá bez toho, aby im pridávalo zbytočné kalórie navyše. Niektoré druhy korenín majú navyše aj obrovské množstvo zdravotných benefitov a môžu podporiť nielen vašu imunitu, ale taktiež trávenie a celkovú chuť k jedlu.