Tandoori Masala

Korenie Tandoori si získalo popularitu po celom svete, ale predovšetkým sa stalo neoddeliteľnou súčasťou indickej kuchyne. Nielenže úžasne vonia, ale má aj výraznú zemitú a mierne pikantnú chuť, ktorá je ideálna do indických pikantných omáčok s kuracím, bravčovým a jahňacím mäsom, ale najmä na marinovanie mäsa a zeleniny. A čo je najlepšie? Korenie tandoori masala nájdete priamo v našom e-shope. Vybrať si môžete z kvalitných a overených značiek, ako sú TRS alebo Swagat.

#ShowMore#

Čo je tandoori masala?

Tandoori masala je indické korenie, ktoré dostalo svoj názov podľa tradičnej pece tandoori. Je vysoká približne meter a zvyčajne sa vyhrieva pomocou dreveného uhlia. Tandoori korenie pôvodne vzniklo na marinovanie a nakladanie mäsa, ktoré sa v tejto peci pieklo, ale časom sa stal takou populárnou, že sa začal využívať aj mimo nej. Ak budete mať po ruke zmes korenín tandoori masala, uľahčíte si prípravu všetkých druhov mäsa a výborne ochutíte aj strukoviny a rôzne druhy ryže

Je tiež skvelá v marinádach z bieleho jogurtu - pravdepodobne najznámejším receptom spojeným s týmto korením je vynikajúce kurča tandoori. Ako ho pripraviť? Stačí zmiešať biely jogurt s korením tandoori a potom touto zmesou marinovať kuracie kúsky, krídla alebo dokonca celé stehná. Nakoniec môžete takto marinované mäso upiecť alebo ugrilovať. Výsledkom je šťavnaté mäso s mierne chrumkavou kôrkou. Už sa vám zbiehajú slinky? 

Aké má tandoori masala zloženie? 

Viete, aké je zloženie korenia tandoori masala? Možno ste sklamaní, ale bohužiaľ to nevieme s úplnou presnosťou - kúzlo spočíva v domácej zmesi korenia, ktorá sa môže v jednotlivých receptoch mierne líšiť. Podobne ako kari alebo garam masala, aj korenie tandoori sa v každej indickej rodine pripravuje inak a hlavný rozdiel je v pomere jednotlivých ingrediencií. Čo je teda základom? 

Tandoori masala najčastejšie obsahuje rímsku rascu, koriander a zázvor. India je však charakteristická svojou rozmanitosťou a masala tandoori môže byť rovnako rozmanitá. Často sa do tejto zmesi pridáva napríklad aj cejlónska škorica a klinčeky, ktoré jej dodajú neodolateľnú arómu. Chilli, čierne korenie, cesnak alebo horčičné semienka sa postarajú o mierne pikantnú chuť.  

Garam masala vs. tandoori masala - aký je medzi nimi rozdiel?

Na úvod je dôležité spomenúť, že masala je názov, ktorý sa v Indii používa pre všetky zmesi korenia. Hoci sú si tandoori a garam masala zložením veľmi podobné, hlavný rozdiel je v pálivosti. Tandoori masala je menej pikantná ako garam masala, ktorá sa tiež viac používa na záverečné dochutenie jedál. Na druhej strane sa korenie Tandoori najčastejšie používa pred varením, napríklad pri marinovaní.   

 

Najpredávanejšie

tandoori masala
Tandoori Masala, 100 g, Swagat
Skladom (>5 ks)
Kód: A1799
 
2,30 €
Tandoori Masala, 100 g, TRS
Tandoori Masala, 100 g, TRS
Momentálne nedostupné
Kód: A1533
 
2,30 €
2 položiek celkom
tandoori masala
2,30 €
Kód: A1799
Tandoori Masala, 100 g, TRS
Tandoori Masala, 100 g, TRS
Momentálne nedostupné
2,30 €
Kód: A1533
Kvalitné produkty za priaznivé ceny
Kvalitné produkty za priaznivé ceny
Za naším sortimentom si stojíme, preto u nás nájdete len výrobky najvyššej kvality
Doprava zdarma nad 60 €
Doprava zdarma nad 60 €
Pri nákupe nad 60 eur u nás nezaplatíte ani cent za dopravu
Darček k nákupu od 10 €
Darček k nákupu od 10 €
Pri každej objednávke nad 10 eur objavíte v balíku malý darček navyše
Tovar posielame naozaj rýchlo
Tovar posielame naozaj rýchlo
Vašu objednávku odošleme najneskôr nasledujúci pracovný deň