Blog, Strana 4

Henna na vlasy: prírodný spôsob farbenia bez chemikálií

Chcete si začať farbiť vlasy, ale nikdy ste neboli zástancom chemických farieb? Alebo pochybujete o ...

Ako na zdravé pečenie

Radi si pochutnáte na dobrom koláči či bábovke, ale potom máte vždy výčitky svedomia, pretože je to ...

Ranná rutina alebo ako sa nakopnúť do nového dňa?

Hovorí sa, že ráno robí deň. A je to skutočne pravda. Ak sa ráno necítite vo svojej koži, je pravdep...

Bylinná zmes Chyawanprash s úžasnými zdravotnými účinkami

Tradičná pasta s dlhou históriou Chyawanprash (známy aj ako čavanpraš) sa v tradičnej indickej medi...

Neemový olej ako kráľ prírodnej kozmetiky

Neemový olej sa získava z neemového stromu Azadirachta indica, ktorý rastie v Ázii a považuje sa za ...

Matcha čaj: Japonský zázrak pre zdravie organizmu

Matcha čaj je tradičný japonský nápoj, ktorý sa vyrába z mladých, v tieni pestovaných listov ze...

Zázrak v podobe bylinného čaju Samahan

Samahan čaj je jedinečný bylinný nápoj, ktorý sa v tradičnej ájurvédskej medicíne používa už mnoho r...

10 tipov ako využiť pastu Tahini

Kúpili ste sezamovú pastu Tahini? Alebo ste si ju pripravili sami, možno podľa nášho receptu? Skvelé...

Myseľ, ego a prítomný okamih: prečo by nás to malo zaujímať?

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo máte v niektorých situáciách neopísateľnú radosť a v iných (...

Prečo začať cvičiť jogu?

V našom prvom diele sme si povedali, čo je to joga, povedali sme si niečo o jej histórii a predstavi...

Prečo si zo všetkých druhov ryže vybrať práve basmati?

Ryža Basmati je jedným z najznámejších a najobľúbenejších druhov ryže na svete. Pochádza z Indie a P...

Škorica a jej účinky (nielen) na zdravie

Za každým otočením mlynčeka, pohybom ruky v mažiari alebo jednoduchým pridaním korenia do našich obľ...

Omega 3 mastné kyseliny - prečo sú tak dôležité a prečo ich konzumujeme tak málo?

Omega-3 mastné kyseliny zaraďujeme medzi skupinu polynenasýtených esenciálnych mastných kyselín (tuk...

Tvarohový baránek

Pečený sladký baránok neodmysliteľne patrí k veľkonočným sviatkom. Ako ho správne upiecť, aby bol vl...

Agni ako strážca života - prečo je dôležité starať sa o tráviaci oheň?

Vedeli ste, že kvalita nášho zdravia do veľkej miery závisí od našej schopnosti tráviť, vstrebávať a...

Zelený čaj a jeho účinky na naše zdravie

Vydajte sa s nami na výpravu za zeleným čajom. Vezmeme vás cez Čínu a Japonsko a zastavíme sa aj na ...

Ako si vybrať vonné tyčinky?

Väčšina ľudí siaha po vonných tyčinkách, aby si doma vytvorila príjemnú atmosféru. Málokto však vie,...

Prečo začať s meditáciou?

V našom prvom článku o meditácii sme opísali, čo je to meditácia a poskytli sme niekoľko tipov, ako ...

9 tipov na jarný detox - prebuďte svoje telo a dušu po dlhej a náročnej zime

Počasie tomu nemusí vždy nasvedčovať, ale isté je, že po tmavých a chladných dňoch nehostinnej zimy ...

Láska - prečo si ju zaslúžite predovšetkým vy sami? Nájdite inšpiráciu v ájurvéde

Nie je to nič nové, kultúra, ktorú sme si sami vypestovali, je precízna v hľadaní chýb a nedostatkov...

Zázvor: V zime vás zahreje, posilní imunitu a dodá vôňu vianočnému pečivu

Niektorí ľudia nemajú radi jeho štipľavú chuť, iní ho úplne milujú a strúhajú si ju do každého horúc...