Exotické korenie
Milovníci exotickej kuchyne pozor! V tejto kategórii nájdete exotické korenie, ktoré vás zavedie do rôznych kútov sveta a verte, že sa rozhodne nebudete nudiť. Môžete vyskúšať obľúbené zmesi korenia, ako sú garam a tandoori masala alebo trikatu. Na svoje si prídu aj tí, ktorí nedajú dopustiť na jednodruhové korenie - máme tu rímsku rascu, horčičné semienko, kurkumu alebo adžvan a dokonca aj veľmi vzácny šafrán. A ten, kto má rád ohnivé a intenzívne chute, môže siahnuť po extra pálivom chilli alebo kari.
#ShowMore#
Cestujte s vareškou v ruke!
Vydajte sa s nami na kulinárske dobrodružstvo a objavte svet pestrých chutí a vôní v pohodlí vlastnej kuchyne! Exotické korenie je neoddeliteľnou súčasťou ázijských jedál a skvele sa hodí na dochutenie širokej škály omáčok, zeleniny, ryže a strukovín, ako je šošovica alebo cícer.
Aj keď je India na míle vzdialená, môžete nahliadnuť do jej kuchyne bez toho, aby ste opustili pohodlie svojho domova. Pre indickú kuchyňu sú typické exotické koreniny, ako napríklad senovka grécka, rímska rasca alebo karí. A určite by nebola tým, čím je dnes, bez legendárnych zmesí všeobecne známych ako masala. Vo Vietname sa nevedia nabažiť koriandra a v Číne si pochutnávajú na aníze.
Exotické korenie a jeho účinky na zdravie
Exotické korenie plní v mnohých kultúrach na celom svete aj praktické funkcie. Konzervujú potraviny, dodávajú im chuť a vôňu a napokon obohacuje jedlo o vitamíny, minerály a ďalšie látky dôležité pre naše zdravie. Exotické korenie sa používa aj v ajurvédskej kuchyni. Ajurvéda totiž verí, že kvalitné korenie je dôležité pre zdravie tráviaceho ohňa alebo Agni a dokáže dokonca premeniť ťažké jedlá na také, po ktorých sa budete cítiť ako pierko.