Ázijské korenie
Čo sa vám vybaví, keď sa povie Ázia? Je to nepochybne najväčší a najľudnatejší kontinent, ktorý sa vyznačuje pestrofarebnou a voňavou kuchyňou. Nenechajte sa oklamať. Ázia sa neobmedzuje len na čínsku alebo vietnamskú kuchyňu, ale patrí sem aj India. A aké je jej tajomstvo? Základom je ázijské korenie! A práve to nájdete v tejto kategórii. Koriander, garam masala, zázvor alebo kardamóm - to všetko by vo vašej domácnosti rozhodne nemalo chýbať. Vyskúšajte rôzne chute, vône a značky a objavujte s nami svet!
#ShowMore#
Hľadáte skutočnú lahôdku? Potom vám môžeme odporučiť ázijské korenie z našej značky Healing Nature, ktoré k nám prichádza až z Indie. Môže sa pochváliť nielen BIO kvalitou, ale aj autentickou vôňou, vďaka ktorej budú vaše jedlá chutiť ako z ázijskej reštaurácie. Siahnuť môžete aj po značkách TRS alebo Swagat.
Typické ázijské korenie, ktoré by ste mali mať vždy po ruke
Ázijská kuchyňa sa vyznačuje tým, že pre každý druh pokrmu používa najrôznejšie korenie a ochucovadlá, ktoré majú za úlohu zvýrazniť vôňu jedla a dodať im typickú, pre nás často exotickú chuť. Bez čoho sa pri varení ázijských, vietnamských alebo indických jedál rozhodne nezaobídete, je typické ázijské korenie! Ktoré to je?
V zásobe by vám rozhodne nemal chýbať koriander, ktorý celej rade pokrmov dodáva autentickú chuť a vôňu. Okrem toho podporuje aj trávenie a imunitu. Ďalším ázijským korením, na ktoré by ste nemali zabudnúť, je určite zázvor. Podporuje činnosť dýchacích ciest, dodá vášmu telu potrebné antioxidanty a pošteklí chuťové poháriky svojou mierne štipľavou chuťou. Zázvor si možno ľahko pomýliť s kurkumou, ďalším ázijským korením, ktoré dodáva jedlám typickú kanárikovo žltú farbu. Ani kurkuma nezaostáva a okrem skvelej chuti sa postará aj o normálnu funkciu pečene a krásnu pleť. V ázijskej kuchyni sa veľmi často používa aj horčičné semienko, čierna rasca (černucha) alebo adžvan.
Dávate prednosť zmesi korenín? Na dochutenie mletého mäsa sa výborne hodí garam masala a pokiaľ kuchársku zásteru nosíte najradšej za grilom, potom rozhodne neváhajte vyskúšať tandoori korenie, ktoré sa hodí na marinovanie. Trikatu vás zasa spoľahlivo rozpáli a kari korenie je báječné do smotanových omáčok.
Tip: Ázijské korenie však ani zďaleka nie je to jediné, bez čoho sa miestni kuchári zaobídu. Ak chcete, aby vaše jedlá chutili skutočne autenticky, nebojte sa použiť aj kokosové mlieko.